Lähde Kärtsyn kanssa aikamatkalle!

Kärtsy vie sinut tai ryhmäsi aikamatkalle Suomalaiseen vanhaan aikaan, road tripille vanhaa keskiaikaista Kuninkaantietä. Menneet vuosisadat kutsuvat Sinut tutkimaan ja nauttimaan ikiaikaisia seutuja keskiajan vinkkelistä, jolloin Suomi oli jo kansainvälinen, mutta harvaanasuttu, kiehtovan salaperäinen luontoa pursuava Euroopan reunusmaa. Kärtsy saattaa osallistujan opastuskirrokselle keskiaikaiseen tunnelmaan liikkuen ja tarinoita kertoen.

Opastuskierrokset räätälöidään tehtäväksi joko autolla, pyörällä, tai elämysmatkallisesti vaikka hevosrattailla. Ryhmähinta (max 25 henkeä): 250-500 euroa (3-8h), plus matkakustannukset Helsingistä opastuspaikalle ja opastuspaikalta Helsinkiin. Yksityisille ja pienryhmille voimme räätälöidä oman paketin. Perusopastuspaketin lisäksi voi tilata bonuksella lisäpalveluita, mm.soittoa, museokäyntiä, ruokailua.. Myös elämysopastus tietyssä aikakudessa samoilla reiteillä onnistuu ja mahdollista räätälöidä täysin asiakkaan tarpeiden mukaan.

KÄRTSY GOES KUNINKAANTIE - 4 opastuspakettia:

PAKETTI 1: -TURVALLISESTA TURUSTA KOHTI ERÄMAITA

Matkataan Kuninkaantietä välilllä Turku-Salo. Opastuskierroksen pituus on x km, tehdään yleisimmin autolla. Tarvittaessa voidaan rakentaa myös polkupyöräopastus, tai vaikka opastus hevosrattailla! Aikahaarukka on 3-8 tuntia tilauksen mukaan, opastusta voidaan räätälöidä aivan ryhmän tai henkilön tarpeen mukaan. Matkalle sijoittuvia historiallisia kohteita mm: Turun Linna, Luostarinmäen Käsityöläismuseo, Tuorlan Majatalo, Trömperin Kestikievari, Rikalan ja Rekottilan muinaislinna-alue, Halikon Kartano jne.

PAKETTI 3: -PÄÄKAUPUNKISEUDUN KUNINKAANTIE

Matkataan Kuninkaantietä välillä Espoo-Vantaa. Opastuskierroksen pituus on x kilometriä, tehdään yleisimmin autolla, reitille voi sisällyttää haluttaessa myös kävelyä. Aikahaarukka 3-8 tuntia tilauksen mukaan. Opastusta voidaan räätälöidä aivan ryhmän tai henkilön tarpeen mukaan. Matkalle sijoittuvia historiallisia kohteita mm: Espoonkartano, Bembölen Kahvitupa, Träskändan kartanoalue, Vantaankosken historiaidylli, Helsingin Pitäjä.

PAKETTI 2: -SALAPERÄINEN TARUJEN LÄNSI-UUSIMAA

Matkataan Kuninkaantietä välillä Svenskby-Karjaa. Opastuskierroksen pituus on x kilometriä, tehdään yleisimmin autolla, reitille voi sisällyttää haluttaessa myös kävelyä. Aikahaarukka 3-8 tuntia tilauksen mukaan. Opastusta voidaan räätälöidä aivan ryhmän tai henkilön tarpeen mukaan. Matkalle sijoittuvia historiallisia kohteita mm: Noitienpolttopaikka, Billnäsin ja Fiskarsin ruukkialueet, Tenholan-Pohjan-Karjaan goottilaiset harmaakivikirkot.

PAKETTI 4: -ITÄISEN KUNINKAANTIEN TAISTELUT

Matkataan Kuninkaantietä välillä Loviisa-Hamina. Opastuskierroksen pituus x kilometriä, tehdään yleisimmin autolla, reitille voi sisällyttää haluttaessa myös kävelyä. Aikahaarukka 3-8 tuntia tilauksen mukaan. Opastusta voidaan räätälöidä aivan ryhmän tai henkilön tarpeen mukaan. Matkalle sijoittuvia historiallisia kohteita mm: Loviisan Bastionit, Vanha Ruotsi-Venäjä rajaseutu, Ruotsinpyhtään Ruukkialue, Kyminkartanon Koski sekä Linnoitusalue.

KÄRTSY GOES KUNINKAANTIE - 2 suuropastuspakettia:

SUURPAKETTI 1: -LÄNTINEN KUNINKAANTIE

Koe historiallista Läntistä Kuninkaantietä ja sen kohteita intensiivisellä viikonlopun kestävällä road tripillä (LA 9-19.30, SU 9.30-19.30)!! Näet pähkinänkuoressa koko Kuninkaantien ja sen kohteen Läntisellä välillä Turku-Porvoo. Opastuskierroksen pituus x kilometriä. Tehdään autolla, aikatauluun laskettu myös kävelyä ja lyhyitä tutustumisia reitin kohteisiin.

SUURPAKETTI 2: -ITÄINEN KUNINKAANTIE

Koe historiallista Itäistä Kuninkaantietä ja sen kohteet intensiivisellä päivän kestävällä road tripillä (9.00- 21.00)!! Näet pähkinänkuoressa koko Kuninkaantien ja sen kohteen Itäisellä välillä Porvoo-Vaalimaa. Opastuskierroksen pituus x kilometriä. Tehdään autolla, aikatauluun laskettu myös kävelyä ja lyhyitä tutustumisia reitin kohteisiin.