Lähde Kärtsyn kanssa aikamatkalle!

Kärtsy (auktorisoitu Kuninkaantieopas) vie sinut ja ryhmäsi aikamatkalle suomalaiseen historiaan, road tripille  keskiaikaiselle Kuninkaantielle. Menneet vuosisadat kutsuvat sinut nauttimaan ikiaikaisista seuduista keskiajan näkökulmasta katsoen, jolloin Suomi oli jo kansainvälinen, mutta harvaan asuttu, kiehtovan salaperäinen Euroopan reunusmaa. Turusta alkuunsa saava reitti kulkeee Vaalimaalle asti, tätä tietä 1300-luvulta alkaen ovat matkanneet  niin kuninkaat, piispat, sotilaat, kuriirit kuin taiteilijatkin. Tällä kertaa kuitenkin Kärtsy vie sinut  opastuskierrokselle keskiaikaiseen tunnelmaan paikasta toiseen liikkuen ja tarinoita kertoen.

Opastuskierrokset suunnitellaan tehtäväksi joko autolla, pyörällä tai ehkä jopa hevosrattailla kulkien. Ryhmähinta Kärtsyn opastukselle (max 25 henkeä): 250-500 euroa (3-8h) sekä  matkakustannukset Helsingistä opastuspaikalle ja opastuspaikoillta Helsinkiin. Yksityisille ja pienryhmille räätälöimme oman paketin matkakustannuksineen. Perusopastuspaketin lisäksi voi tilata  lisäpalveluita, mm. elävää musiikkia, museokäyntejä, ruokailuja jne. Elämysopastus tietyssä aikakaudessa samoilla reiteillä  on mahdollista suunnitella juuri sinun haluamallasi tavalla!

Contact: kartsy.official@gmail.com

KÄRTSY GOES KUNINKAANTIE - 4 opastuspakettia:

PAKETTI 1: -TURVALLISESTA TURUSTA KOHTI ERÄMAITA

Matkataan Kuninkaantietä välillä Turku - Salo. Opastuskierros tehdään yleisimmin autolla. Tarvittaessa voidaan suunnitella polkupyöräopastus, tai ehkä jopa opastus hevosrattailla kulkien! Kesto on 3-8 tuntia tilauksen mukaan, opastusta räätälöidään ryhmän tai henkilön toivomalla tavalla. Matkalle sijoittuvia historiallisia kohteita ovat mm: Turun linna, Luostarinmäen käsityöläismuseo, Tuorlan majatalo, Trömperin kestikievari, Rikalan ja Rekottilan muinaislinna-alue, Viurilan kartano jne.

PAKETTI 3: -PÄÄKAUPUNKISEUDUN KUNINKAANTIE

Matkataan Kuninkaantietä välillä Espoo - Vantaa. Opastuskierros tehdään yleisimmin autolla, reitille voi sisällyttää haluttaessa myös kävelyä. Kesto on 3-8 tuntia tilauksen mukaan. Opastusta räätälöidään ryhmän tai henkilön toivomalla tavalla. Matkalle sijoittuvia historiallisia kohteita mm: Espoon kartano, Bembölen kahvitupa, Träskändan kartanoalue, Vantaankosken historiaidylli, Helsingin pitäjä.

PAKETTI 2: -SALAPERÄINEN TARUJEN LÄNSI-UUSIMAA

Matkataan Kuninkaantietä välillä Perniö - Karjaa. Opastuskierros tehdään yleisimmin autolla, kesto on 3-8 tuntia tilauksen mukaan, opastusta räätälöidään ryhmän tai henkilön toivomalla tavalla. Matkalle sijoittuvia historiallisia kohteita mm: Noitienpolttopaikka, Billnäsin ja Fiskarsin ruukkialueet, Latokartanon koski, Tenholan-Pohjan-Karjaan goottilaiset harmaakivikirkot.

PAKETTI 4: -ITÄISEN KUNINKAANTIEN TAISTELUT

Matkataan Kuninkaantietä välillä Loviisa - Hamina. Opastuskierros tehdään yleisimmin autolla, Kesto on 3-8 tuntia tilauksen mukaan. Opastusta räätälöidään ryhmän tai henkilöiden toivomalla tavalla. Matkalle sijoittuvia historiallisia kohteita mm: Loviisan bastionit, Vanha Ruotsi-Venäjä rajaseutu, Ruotsinpyhtään ruukkialue, Kyminkartanon koski sekä linnoitusalue.

KÄRTSY GOES KUNINKAANTIE - 2 laajaa opastuspakettia

LAAJA PAKETTI 1 - LÄNTINEN KUNINKAANTIE

Koe historiallista läntistä Kuninkaantietä ja sen merkittävämmät kohteet intensiivisellä viikonlopun kestävällä road tripillä (la 9-19.30, su 9.30-19.30)!! Näet pähkinänkuoressa koko Kuninkaantien ja sen kohteet läntisellä välillä Turku - Porvoo. Opastuskierros tehdään autolla, aikatauluun laskettu myös kävelyä ja lyhyitä tutustumisia reitin kohteisiin.

LAAJA PAKETTI 2 - ITÄINEN KUNINKAANTIE

Koe historiallista itäistä Kuninkaantietä ja sen merkittävämmät kohteet intensiivisellä päivän kestävällä road tripillä (9.00- 21.00)!! Näet pähkinänkuoressa koko Kuninkaantien ja sen kohteet itäisellä välillä Porvoo - Vaalimaa. Opastuskierros tehdään autolla, aikatauluun laskettu myös kävelyä ja lyhyitä tutustumisia reitin kohteisiin.